Damarin 640/ 642

Traditionele vissersschepen die werden gebruikt voor de Noorse kust visvangst hebben model gestaan bij het ontwerp van de Damarin 640.

De robuuste waaiersteven geeft buiswater geen kans terwijl het ronde achterschip zorgt voor een goed dragend vermogen. Deze sloep heeft een overnaads uiterlijk en het onderwaterschip garandeert een comfortabel vaargedrag op ruw water.

Het gepatenteerde roersysteem zorgt ervoor dat deze sloep uitstekend manoeuvreren is en tevens koersvast op elke koers, richting en situatie. Standaard is deze sloep rijkelijk voorzien van teak. Zoals; luxe potdekselrand met ingelegd achterdek, opstap treden, motorkist deksel en voorvloer.

Het onderscheidende interieur maken van de Damarin 640 een bijzondere boot. De achterkuip is hoog geplaatst voor optimaal vloer oppervlak en goed uitzicht. De voorkuip is verlaagd voor een ruime zithoogte onder de cabrioletkap.

Een voorschot ontbreekt in het interieur waardoor het open is onder het voordek. Hierdoor ontstaat er een ruime 2 persoons slaapplaats van maar liefst 2.30 meter lang. Achter in de kuip kunnen nog twee extra slaapplaatsen gecreëerd worden.

Langer verblijf aan boord is geen probleem voor de Damarin 640. Er is enorm veel bergruimte aan boord. Standaard is er een koelkast ingebouwd van 40 liter. Er kunnen gemakkelijk een toilet, kooktoestel en fonteintje aan toegevoegd worden om het comfort te vergroten.

Sinds 2017 is ook de Damarin 642 leverbaar. Dit is dezelfde boot maar dan met doorgestoken roer, geïntegreerd zwemplateau met trimvlak en gemakkelijke instap.

Lengte o.a.
6.40 m.
Breedte o.a.
2.40 m.
Diepgang
0.60 m.
Doorvaarthoogte
1.10 m.
Gewicht
1.200 kg
Vermogen
12 tot 42 pk
CE norm
C