Damarin 840 Cabin

De romp is gebaseerd op de Scandinavische schepen uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Net als toen is er nu ook meer behoefte naar de combinatie van rustig varen op beschut water en snel en comfortabel afstanden overbruggen op ruim vaarwater.

De sprayrail en waaiersteven zorgen voor een droog varend schip. Het zwemplateau biedt een gemakkelijke instap naar de kuip. Deze heeft aan weerszijden kuipbanken die breed genoeg zijn om op te zonnen of overnachten en bieden voldoende bergruimte voor bijvoorbeeld vouwfietsen.

De geïntrigeerde motorkist valt niet op. De stuurbank is er bovenop gemonteerd en de motor is uitstekend bereikbaar voor service. De zitpositie is zeer comfortabel en heeft een goed uitzicht.

Het open karakter van de kajuitingang schept veel ruimte; kajuit en kuip smelten samen. Aan bakboord bevindt zich de keuken met groot aanrecht, 3 kast deurtjes, een koelkast, spoelbak en spiritus kooktoestel zijn standaard.

De natte cel met stahoogte van 1,75 meter is uniek op deze afmeting en biedt ruimte aan een toilet en spoelbakje met handdouche. De royale U-bank voorin biedt zitplaatsen aan zes personen.

Lengte o.a.
8.40 m.
Breedte o.a.
2.70 m.
Diepgang
0.60 m.
Doorvaarthoogte
1.60 m.
Gewicht
2.400 kg
Vermogen
33 tot 140 pk
CE norm
C