Damarin 582

  • Omschrijving
  • Technische Specificaties

De Damarin 582 is de opvolger van de 580. Dit vernieuwde model is voorzien van een ankerbak, het achterluik is flush geworden, De motorkist en stuurstand hebben een strakker design, de bergruimtes zijn vergroot en De klassieke donkerblauwe kleur is vervangen door een moderne Greyblue.

Het origineel is 150 jaar oud en werd gebruikt In de Engelse walvisvaart. de 582 heeft boven de waterlijn het zelfde overnaadse uiterlijk behouden. Het onderwaterschip is echter modern en volgens de laatste inzichten opnieuw ontworpen. Perfecte vaareigenschappen zijn het resultaat van deze rompvorm die tevens zorgt voor een goede stabiliteit. Vooruit varen gaat net zo makkelijk als achteruit en hij is zeer koersvast. De Damarin 582 is dubbelwandig, vol geschuimd en onzinkbaar.

Het open voordek schept veel ruimte in het interieur en hierdoor ontstaat ook een slaapplaats van 2 meter lang. Er is veel bergruimte aan boord en de stuurstand is ergonomisch geplaatst voor een goede zit achter het stuurwiel. Een vaste koelkast van 35 liter is een andere bijzonderheid van dit model, deze is verborgen in een van de consoles. De ander kant biedt de mogelijkheid tot het aanbrengen van een fonteintje en een kooktoestel.

Een 12 pk Vetus diesel zorgt voor de voortstuwing. Dit is een ruim bemeten vermogen voor deze sloep. Voor dezelfde prijs kunt u ook elektrisch varen met een 2,2 KW elektromotor. Door deze motoren in lijn te plaatsen ontstaat er een Hybride aandrijving wat de voordelen van beide motoren combineert.

Sinds 2017 is er ook een versie leverbaar met doorgestoken roer en zwemplateau/ trimvlak combinatie.

Lengte o.a.
5.80 m.
Breedte o.a.
2.15 m.
Diepgang
0.55 m.
Doorvaarthoogte
0.90 m.
Gewicht
750 kg
Vermogen
12 tot 27 pk
CE norm
D