Damarin 21

Noorse vissersscheepjes hebben model gestaan voor de Damarin 21. Een comfortabele boot waarmee lekker gezeild kan worden maar waar ook tochten op de dieselmotor gemaakt kunnen worden. De ruime kuip is maar liefst 2.50 mtr. lang.

Een echte langkieler met een diepgang van slechts 0.65 m. In het begin voegde we nog een midzwaard toe maar sinds 2011 gebruiken we kimkielen als extra driftbeperking.

Klassiek maar toch modern door zijn gaffeltuigage met aluminium rondhouten. De rolfok heeft een flexibel kunststof profiel op een opklapbare boegspriet. Deze tuigage combineert goede zeileigenschappen met een lage doorvaarthoogte. De mast is zeer snel gestreken en in korte tijd in zijn geheel verwijderbaar.

Open of gesloten varen door te kiezen voor een vaste kajuit of een cabrioletkap. Het interieur is nagenoeg hetzelfde. Alleen de voorbanken zijn 15 cm. lager om voldoende zithoogte te creëren zonder dat de kajuit te hoog wordt.

Een praktische indeling zorgt voor veel bergruimte. Voorin is er ruim plaats voor een 2 persoons slaapplaats. De consolekasten bieden voldoende ruimte aan een kommaliewant en proviand. Een spiritus kooktoestel, toilet en wasbakje kunnen ook ingebouwd worden.

Lengte o.a.
6.40 / 7.20 m.
Breedte o.a.
2.40 m.
Diepgang
0.60 / 1.20 m.
Doorvaarthoogte
6.80 m.
Zeiloppervlak
18.25 m.
Gewicht
1.300 kg
Vermogen
12 pk
CE norm
C