Damarin 13

Een origineel model uit Engeland met een overnaads uiterlijk. De romp is opgebouwd uit 10 gangen, wat de stijfheid en sierlijkheid van de sloep ten goede komt. Eind 1800, begin 1900 stonden dergelijk sloepen als bijboot aan dek van imposante zeilschepen.

Vandaag de dag kan dit fraaie model dezelfde dienst bewijzen als bijboot van uw klassieke schip maar uiteraard ook als sloep om de plassen mee te bevaren. Door zijn geringe gewicht en diepgang is de Damarin 13 zeer eenvoudig te traileren.

Deze sloep is onzinkbaar. Het dubbelwandige interieur heeft rondom banken met een goede ergonomie. Het voordek en kuipvloer hebben antislipprofiel. Onder het voor- en achterdek is bergruimte aanwezig. Een kabelaring is standaard om het klassieke uiterlijk te benadrukken.

Wat voor voorstuwing u ook wilt, alles is mogelijk. Onderin de kiel zit een uitsparing voor een onderbouw elektromotor, de spiegel heeft een voorziening voor een buitenboordmotor en door toevoeging van een midzwaard, en een gaffeltuigage kan er heerlijk mee gezeild worden. Er is de keuze tussen een sloeptuig of een cattuig.

Lengte o.a.
4.10 m.
Breedte o.a.
1.65 m.
Diepgang
0.60 m.
Doorvaarthoogte
4 m.
Zeiloppervlak
8 m.
Gewicht
200 kg
Vermogen
1 to 6 pk pk
CE norm
D