Damarin D23

De D23 is de nieuwste ontwikkeling van Damarin jachtbouw. Met 20 jaar ervaring in de jachtbouw waarbij we vooral sloepen, hebben gebouwd was het tijd voor een nieuwe stap, een logische stap omdat we van huis uit zeilers zijn. Daarom hebben we deze Daysailer/ weekendsailer ontwikkelt.

Jarenlang werden zeilboten steeds groter. Nu is er juist meer behoefte aan een compacter model; dichter bij het water voor meer zeilbeleving, net als in de open boot waarin u ooit heeft leren zeilen, een ligplaats dichter bij huis zodat er ook ‘s avonds nog een rondje gemaakt kan worden, lagere vaste kosten, makkelijker in onderhoud. Kortom; zeilen zoals zeilen bedoeld is.

Daarom hebben we de D23 ontwikkeld. We wilden een klassiek gelijnde boot met moderne vaareigenschappen. De zeeg met z’n fraaie boeg en spiegel met aangehangen roer in combinatie met de strakke korte opbouw geven hem een uitstraling om verliefd op te worden. De romp/ dek verbinding is stijlvol en praktisch afgewerkt met een Flexiteek profiel. Deze geeft de boot een eigen karakter en doet dienst als stootlijst en voetlijst. De brede gangboorden zorgen voor de nodige veiligheid.

De diepe kuip heeft een ergonomische vormgeving met hoge rugleuningen voor het nodige comfort. Alle lijnen zijn vanuit de kuip bedienbaar waardoor de D23 ook single handed zeer gemakkelijk te zeilen is. In de rugleuning van de kuip bevinden zich bergruimtes voor alle lijnen.Het rondspant onderwaterschip heeft een bulbkiel voor de nodige prestaties. Met een diepgang van slechts een meter is elk binnenwater bereikbaar. De D23 heeft CE keur “C” waardoor deze ook geschikt is voor het IJsselmeer, Waddenzee en Noordzeekust. Door zijn gewicht van 1250 kg is deze boot gemakkelijk trailerbaar en komen alle Europese (kust)wateren binnen handbereik. Met een breedte van 2.25 m mag zij ook in Groot Brittannië zonder vergunning over de weg en past ze zelfs in een zeecontainer. Met zeereling is “B” keur eventueel mogelijk.

Door de ingebouwde Yanmar dieselmotor met saildrive is het gemakkelijk manoeuvreren. Het interieur biedt zit- en slaapplaatsen aan vier volwassenen. Het interieur heeft door de combinatie van blond teak, massieve profielen, Corian werkbladen, eiken vloer, luxe stoffering en de nodige lichte vlakken een strakke en eigentijdse uitstraling. Er is bewust geen gebruik gemaakt van een polyester binnenschaal waardoor het interieur warmer aan voelt. Tevens kunnen alle persoonlijke wensen uitgevoerd worden wat vrij uniek is in deze afmeting. Doordat alle schotten vastgelamineerd zijn aan de romp wordt een zeer stijve boot bij een relatief laag
gewicht. Nog een voordeel van deze constructie is dat de gehele romp en kielconstructie goed bereikbaar is voor inspecties.

Bekijk de D23 Facebook pagina

Lengte o.a.
7.00 m.
Breedte o.a.
2.25 m.
Diepgang
1.00 m.
Doorvaarthoogte
10.50 m.
Zeiloppervlak
23 m.
Gewicht
1200 kg
Vermogen
9 pk
CE norm
c